Montenegro
 • English for young kidsEnglish for young kids
  English for Kids

  Helen Doron students have fun and learn English - all at the same time.

  Learn Why
 • English learning for childrenEnglish learning for children
  Try Us Out

  We invite you to a FREE Demo Lesson.

  Find a Learning Centre
 • English for kidsslide2-17
  From Infants to Teens

  We prepare young learners from 3 months to 19 years for a future of success.

  Find a Learning Centre
 

„Herojski“ i od srca djeca djeci

May 24th, 2017 by admin

DREAM

Helen Doron Montenegro je svoju pažnju u okviru globalnog humanitarnog projekta YOUNG HEROES usmjerila ka Dječjoj bolnici u Podgorici. Naime, u toku kampanje, naše DREAM table su okitili razni predlozi od strane HD učenika. Najveću pažnju je svakako zaokupilo pitanje djece koja su bolesna i koja dosta vremena provode u Dječjoj bolnici, glavnom centru za liječenje djece iz čitave Crne Gore. Djeca koja su na liječenju u bolnici se susrijeću sa raznim vrstama bolesti. Neki od njih su, na veliku žalost, prikovani za krevete, dok ima i djece koja su u mogućnosti da ustaju i da se kreću kroz bolnicu. Imali smo veliku želju da zajedno sa djecom Helen Doron unesemo što više radosti, osmijeha i lijepih sjećanja u bolničke dane vršnjaka naše djece.

Vodeći se idejom da je jako bitno „obojiti“ bolničke dane djeci iz Dječje bolnice, Helen Doron Montenegro je zajedno sa svojim polaznicima, djecom iz osnovnih škola iz Podgorice, raznih vrtića, umjetničkih škola organizovala humanitarno skupljanje knjiga  kako bismo formirali biblioteku za djecu iz bolnice i samim tim im „uljepšali“ bolničke dane.

Pored biblioteke, imali smo nedjelje aktivnosti gdje su učiteljice Helen Doron držale časove za djecu iz bolnice. Časovi su bili tematski i trajali su po 90 minuta..

DISCOVER

U Crnoj Gori se svake godine tradicionalno održava glavna dječja manifestacija pod nazivom „Dječji proljećni vikend“ koja okuplja mališane iz cijele Crne Gore. U sklopu Sajma organizuju se razne aktivnosti od predstavljanja djece pa sve do umjetničkih programa. Helen Doron Montenegro je ove godine uzela učešće na dvodnevnom sajmu, gdje smo zauzeli centralno mjesto i postavili naš štand.  Polaznici Helen Doron škole su učestvovali predstavljanjem koreografija iz raznih Helen Doron pjesama, dok smo ostalu djecu (preko 1,500 učesnika) obavijestili putem lokalnih televizija, novina i portala da je svako pozvan da samim dolaskom na Sajam donese po 1 knjigu iz svoje kolekcije i tako donira knjige za djecu iz Dječje bolnice. Posebno nas raduje što se akciji pod nazivom Young Heroes odazvalo par stotina djece, i što su svi bili oduševljeni sa idejom da djeca djeci mogu na najljepši mogući način uljepšati i obojiti dane. Svako dijete je prilikom donacije na knjigama upisivalo svoje ime, i ujedno su svi dobijali Young Heroes sertifikat o učešću u Young Heroes globalnoj humanitarnoj akciji.

DO

Rezultat naše kampanje, za našu školu i uopšteno za našu malu državu Crnu Goru je impresivan. Prikupili smo preko 800 naslova za djecu iz dječje bolnice u Podgorici. Knjige smo uručili i zajedno sa osobljem bolnice složili u vec pripremljene police za dječju biblioteku.