Montenegro
 • English for young kidsEnglish for young kids
  English for Kids

  Helen Doron students have fun and learn English - all at the same time.

  Learn Why
 • English learning for childrenEnglish learning for children
  Try Us Out

  We invite you to a FREE Demo Lesson.

  Find a Learning Centre
 • English for kidsslide2-17
  From Infants to Teens

  We prepare young learners from 3 months to 19 years for a future of success.

  Find a Learning Centre
 

Intervju sa ocem Alekseja, 4 godine i bliznakinja Sofi i Darije, 7 godina

April 19th, 2016 by admin
Sofi, Darija i Aleksej sa roditeljima

Sofi, Darija i Aleksej sa roditeljima

Za metodu učenja engleskog jezika Helen Doron smo saznali šetajući šoping centrom “Delta” kada je bila u toku promocija otvaranja škole u Podgorici. Sa radoznalošću smo uzeli flajer, pogledali o čemu se radi i sve nam je djelovalo interesantno. U tom trenutku su naša djeca išla u drugu školu, ali nismo primjećivali veliki napredak, nakon čega smo odlučili da probamo sa Helen Doron metodom. Simpatično nam je bilo kako je škola organizovana, kao i metodologija rada. Djeci se jako dopalo. Rado dolaze na časove, bez ubjeđivanja i pregovora. Nastavnice su dobre, tako da je to sve uticalo da se nakon završenog prvog kursa opredijelimo da nastave sa pohađanjem Helen Doron škole. Nakon završenog jednog kursa, Sofi i Darija su rado nastavile drugi, što mi takođe govori koliko su zainteresovane. Ono  što je  najvažnije u samom odvijanju kursa je da svo troje djece dobro asimiluju jezik. Djevojčice su malo veće i trude se da same sklope rečenice na engleskom jeziku, dok je Aleksej još uvijek mali, ali razumije pojmove. On se rado priključuje u pjevanju pjesmica koje je naučio u školi Helen Doron.

Ono što je očigledno je da djeca ovdje dolaze sa velikim oduševljenjem jer ovu školu engleskog jezika ne doživljavaju kao obavezu, već kao neki vid zabave uz koji uče.

Djeca kao djeca, ne vole da pričaju o školi i o tome šta tamo rade, već treba da se desi situacija koja ih iz nekog razloga motiviše da pitaju ili kažu nešto na engleskom što niste pretpostavljali da oni mogu da znaju što u stvari samo po sebi ukazuje na uspješnost ove metode i da oni, malo po malo, ipak prirodno prihvataju drugi jezik. Mislim da je dobra stvar što se radi sa manjim grupama. Metodologija Helen Doron podrazumijeva da se na časovima koristi isključivo engleski jezik, što je po mom mišljenju jako dobro. Naravno, sa mlađom djecom je teže to postići, ali roditelji treba da imaju strpljenja.

Mnogo puta smo prijateljima preporučili Helen Doron školu u Podgorici, a koliko smo zadovoljni, govori i sama činjenica da naše troje djece već godinu dana pohađa kurseve. Postoji jedan broj polaznika koji su došli po našoj preporuci i vjerujem da im se dopada ova metoda učenja engleskog jezika.

Igor Lukšić