Montenegro
 • English for young kidsEnglish for young kids
  English for Kids

  Helen Doron students have fun and learn English - all at the same time.

  Learn Why
 • English learning for childrenEnglish learning for children
  Try Us Out

  We invite you to a FREE Demo Lesson.

  Find a Learning Centre
 • English for kidsslide2-17
  From Infants to Teens

  We prepare young learners from 3 months to 19 years for a future of success.

  Find a Learning Centre
 

Kako mladi mozak uči jezik?

September 20th, 2017 by Miodrag Barasin

Da li ste se ikada zapitali zašto djeluje da je teže učiti jezik kada ste stariji, nego kad ste bili djeca?

 

activebrain

 

Naučnici su preko MR tehnologije mapiranja došli do saznanja da se proces učenja jezika u mozgu mijenja sa godinama. Kad djeca uče novi jezik, on stimuliše isti dio mozga koji se stimuliše kada se uči maternji jezik. Ipak, posle sedme godine, naš mozak počinje da procesuira novi jezik u drugom dijelu mozga.

Istraživanje na volonterima koji su učili još jedan jezik u ranom djetinjstvu je pokazalo da mozak procesuira jezike u istom dijelu. Na primjer, ukoliko žuti dio predstavlja poljski jezik, a crveni engleski, studija pokazuje da postoji velika narandžasta oblast koja predstavlja preklapanje u načinu na koji je mozak spojio jezike, usvajajući oba jezika kao maternji.

Istraživanje na volonterima koji su učili dodatni jezik kasnije u životu pokazuje da mozak koristi drugačiju oblast za obradu novog jezika.

Helen Doron Early English sistem učenja koristi upravo pomenute mogućnosti mladog mozga da uči, odnosno mogućnosti da mlada djeca budu podučavana engleskom jeziku na način učenja maternjeg jezika. Helen Doron grupa ima kvalifikovane centre za podučavanje u 30 zemalja sveta, i 30 godina podučava djecu postižući izvanredne rezultate.

d7f91ad47c1eb4ca10a8c15201bb1ee2