Montenegro
 • English for young kidsEnglish for young kids
  English for Kids

  Helen Doron students have fun and learn English - all at the same time.

  Learn Why
 • English learning for childrenEnglish learning for children
  Try Us Out

  We invite you to a FREE Demo Lesson.

  Find a Learning Centre
 • English for kidsslide2-17
  From Infants to Teens

  We prepare young learners from 3 months to 19 years for a future of success.

  Find a Learning Centre
 

Miha je počeo sa 2,5 god. da uči engleski jezik u Helen Doron školi u Podgorici.Evo šta kaže majka Nikolina

April 19th, 2016 by admin

Nikolina Perović

 

Miha je rođen 2012. godine i ja sam, kao i većina majki, razmišljala kada je najbolje vrijeme da ga uključim u društveno edukativne aktivnosti. Vidjela sam da u Crnoj Gori postoji veliki broj škola koje imaju programe za uzrast od 4-5 godina pa naviše. Dosta dobro sam obaviještena kada je obrazovanje u pitanju, ali nijesam bila zadovoljna njihovom metodologijom. Na internetu sam pronašla da škola engleskog jezika Helen Doron postoji u regionu, ali tada još uvijek nije postojala u Crnoj Gori. Bila sam oduševljena kada sam vidjela promociju Helen Doron Montenegro i odmah sam se zainteresovala da upišem Mihu. Miha je u školu Helen Doron u Podgorici počeo da ide sa 2 i po godine. U početku su roditelji bili prisutni na časovima i privlačilo me je to što se oni zabavljaju, što crtani film traje 5-6 minuta i  što se sve što je vezano za taj crtani film kasnije odrađuje kroz igrice, druge materijale i komunikaciju. Shvatili smo da sve što se radi u školi, kombinovano sa vrlo malo rada kod kuće, daje pozitivne rezultate. Moram da kažem da sa njim radimo i kod kuće, 10-15 minuta dnevno, jer je u ovoj metodologiji jako važno pozadinsko slušanje, odgledamo crtani film iz Helen Doron, što je  jako bitno za njegovo napredovanje u učenju engleskog jezika. Tokom ljeta, kada nema časova, takođe sa njim radimo, oživljavamo sve te junake, priče i razgovaramo na engleskom jeziku. On voli dolaske ovamo, kao i čitav ambijent u školi.

Znajući kako se to radi u inostranstvu i prateći Facebook i razne aplikacije za njegov uzrast, Helen Doron ispunjava moje kriterijume kako jedna škola treba da izgleda. Želim da se moje dijete edukuje i razvija na pravi način. Jednom prilikom sam rekla da mi je žao što ne postoji kurs još nekog jezika po istom metodu, jer bih Mihu odmah upisala i na španski jezik.

Miha je jedan od prvih polaznika. Njih je četvoro u grupi i dolaze dva puta nedjeljno. Imamo pozitivno iskustvo što se tiče svega, od učiteljica koji rade sa njim, preko svih ostalih.

Dopada mi se što su i roditelji uključeni u rad svoje djece, što se stvara neka vrsta motivacije za roditelje, jer se i oni podstiču da  budu još bolji.

Roditeljima koji tek treba da upišu djecu u školu Helen Doron poručila bih da na osnovu našeg iskustva imam samo riječi hvale. To govorim svima koji me pitaju, jer često ‘lajkujem’ i dijelim postove koje Helen Doron Montenegro objavljuje na Facebook-u. Mnogo mojih poznanika je dovelo djecu bar na besplatan probni čas, a većina njih je nastavilo sa kursevima. Ova škola ima ono što niko u Crnoj Gori nema, a to je program za bebe od 3 mjeseca pa do 3-4 godine. To je jedan bitan segment koji ste pokrili. Ljudi me često pitaju da li je to rano i šta to bebama donosi. Takođe je velika obaveza dovoditi dijete i čekati ga sat vremena, naročito ako neko ima  više djece koja idu u školu. Mi imamo samo njega, pa nam se nekada stvori vremenski škripac oko usklađivanja poslova, vrtića i dolaska u Helen Doron. Kada pričam o svemu tome i stranama za i protiv, ja bih sigurno rekla da ne vidim ni jednu stavku protiv. Da je postojala škola kada je on bio jos mlađi, definitivno bih ga upisala. Činjenica je da vidimo sjajne rezultate jer Miha koristi engleski jezik kod kuće i mnogo nam znači kada kroz svakodnevnu komunikaciju sa njim primijetimo da svakim danom sve više napreduje.

.

Nikolina Perović Filipović