Montenegro
 • English for young kidsEnglish for young kids
  English for Kids

  Helen Doron students have fun and learn English - all at the same time.

  Learn Why
 • English learning for childrenEnglish learning for children
  Try Us Out

  We invite you to a FREE Demo Lesson.

  Find a Learning Centre
 • English for kidsslide2-17
  From Infants to Teens

  We prepare young learners from 3 months to 19 years for a future of success.

  Find a Learning Centre
 

Šta kaže majka Danice Popović koja je sa 13 mjeseci počela da uči po Helen Doron metodi

April 10th, 2016 by admin

Za Helen Doron  školu engleskog jezika sam čula od sestre koja živi u Novom Sadu. Ona  ima troje djece, od kojih dvoje pohađa ovu školu i  na taj način sam imala prilike  da se upoznam sa metodom učenja. Jako mi se svidjela jer  ranije nijesam vidjela ništa slično, posebno  činjenica da postoje kursevi za bebe.

Kada se otvorila škola Helen Doron u Podgorici u tom trenutku sam bila nezaposlena, pa sam mogla više da se posvetim i upišem Danicu u školu. Sada se situacija promijenila zbog mog posla jer mi je potrebna bolja organizacija. Kao roditelj koji već drugu godinu vodi svoju djevojčicu na časove engleskog jezika u Helen Doron, bilo je trenutaka kada sam poželjela da odustanem jer je potrebno biti uz nju na časovima. Ono što me sprečavalo je činjenica što ova metoda učenja daje fantastične rezultate. Mi jako malo radimo sa njom, možda nekih 50 % od predviđenog,  a Danica ostvaruje minimum 150%. Iako sam jako kritična prema svom djetetu, taj njen rezultat je nešto što mene zadržava u ovoj školi. Od sljedeće godine, mislim da će biti lakše, jer mame više neće prisustvovati časovima, već će oni samostalno raditi sa učiteljicom. Na taj način djeca će davati bolje rezultate, jer dok smo mi pored njih, djeca znaju da izbjegavaju odgovornost, a kada ostanu sami su mnogo poslušnija.  Kao mama, jako sam ponosna  što  moje dijete od dvije godine i 4 mjeseca, broji na engleskom, pjeva pjesmice, zna razne pojmove… što je za tako mali uzrast jako dobar rezultat. Niko ne treba da misli da će beba odmah da progovori engleski jezik, zato što je to prosto nemoguće. Moje mišljenje je da je to fantastično predznanje za neko buduće školovanje. Nama se posrećilo što se učiteljica, iako relativno mlada, odlično uklopila sa tako malom djecom. Uspjela je da ostvari autoritet nad njima, a u isto vrijeme je neko koga oni doživljavaju kao prijatelja za igru. Pored nje stiču osjećaj sigurnosti i gradi se međusobno povjerenje. Da bi beba sarađivala, ona se mora osjećati sigurno i voljeno. Par puta sam bila spriječena da prisustvujem časovima ali je Danica bez ikakvih problema radila bez mene, sa učiteljicom Draganom.

Što se tiče metode Helen Doron, preporučujem je svim roditeljima, iz razloga što nije nešto što je nastalo tek tako, već je to potvrđena međunarodna metoda koja daje najbolje rezultate zadnjih 30 godina. Jako je bitno za edukaciju djeteta da znate gdje ono ide i šta plaćate. S obzirom na to da imamo pozitivno iskustvo, planiramo da i dalje pohađamo školu baš iz razloga što za mene kao roditelja, može biti samo lakše, a Danica svakim danom napreduje sve više.

Osoblje Helen Doron škole je jako prijatno, sva pažnja je usmjerena na djecu. Ono što je meni bitno kao roditelju je da je odnos učiteljice sa mojim djetetom ne onakav kakav ja želim kao pojedinac, već upravo onakav kakav bi uopšteno trebalo biti.

Na pitanje da li je okolina previše skeptična po pitanju aktivnosti za tako malu djecu, s obzirom na to da škola Helen Doron ima program za djecu uzrasta već od 3. mjeseca, odgovoriću vam potvrdno.

Moje iskustvo je bilo takvo da su najbliža rodbina, prijatelji i kumovi čudno reagovali. Čak je i tata bio skeptičan, ali je kasnije počeo da se hvali i ponosi, moleći Danicu da govori riječi na engleskom jeziku.

Ja na ovo gledam kao na dobru investiciju u svoje dijete, jer mislim da poznavanje jezika u životu puno znači. Na neki način je osiguranje za njenu budućnost jer mislim da će mnogo lakše govoriti i pisati engleski jezik, a kasnije biti u prednosti u odnosu na ostalu djecu, kada krene da pohađa državnu školu.

Moja preporuka je da dijete upišete u školu Helen Doron već sa godinu dana, kao što sam i ja uradila.

Ratka Popović