test
 

O nama

Helen Doron – Svjetski lider u oblasti učenja engleskog kao drugog jezika

Prije 30 godina lingvistkinja i pedagoškinja, Helen Doron napravila je revoluciju u podučavanju engleskog kao stranog jezika za djecu razvijanjem metode koja oponaša način na koji bebe uče svoj maternji jezik. Danas, Helen Doron je međunarodna mreža franšiza u preko 30 zemalja. Skoro dva miliona djece danas govori engleski jezik zahvaljujući Helen Doron metodi.

Kako je sve počelo?

Sve je počelo sa časovima violine. Prije skoro 30 godina, Helen Doron, britanska lingvistkinja, upisala je svoju četvorogodišnju kćerku na časove violine kod instruktora koji predaje po Suzuki metodi. Bila je impresionirana metodom i njenim uspjehom, kao i njenim principima prilikom razvoja sopstvene metode podučavanja engleskog jezika za djecu.

Jezik muzike

Tako je počeo međunarodni uspjeh Helen Doron metode engleskog jezika. Godine 1985. Helen Doron je odlučila da kreira sopstvene nastavne materijale kako bi pomogla djeci da razumiju i govore engleski jezik. Shvatila je da su čitanje i pisanje drugačije vještine od razumijevanja i govorenja. Ipak u školama, nastavnici su znali samo kako da podučavaju jezik kroz čitanje i pisanje. Metoda Helen Doron dopušta djeci da uče da pričaju i razumiju engleski jezik prije nego što nauče da čitaju i pišu – baš kao što je to slučaj sa njihovim maternjim jezikom. Čak i bebe mogu da uče engleski jezik kao svoj maternji uz Helen Doron metodu. Ona je osmislila svoj prvi kurs za rano učenje engleskog jezika koje je zasnovano na principima pozitivnog podsticaja i repetitivnog slušanja. Napravila je domaće snimke pjesama, rime i priče i počela da predaje u svom susjedstvu u Sjevernom Izraelu. Rezultati su bili fantastični. Helenina metoda učenja engleskog jezika stvorila je okruženje u kom se oponaša prirodan proces učenja maternjeg jezika. Djeca su uživala! Nastava je bile zabavna i živahna, a djecu je podsticala na emocionalnom, fizičkom, intelektualnom i kreativnom nivou.Na osnovu ovog početnog uspjeha, Helen je nastavila da razvija nastavne materijale i počela da obučava druge nastavnike da koriste njenu specijalnu metodu. Godinama,  Helen Doron metoda se proširila od početnog programa koji je za ciljnu grupu imao malu djecu, do kurseva koji su prilagodjeni uzrastu bebe 3 od mjeseca do tinejdžera do 19 godina starosti.

Helen Doron širom svijeta

Godine 1995, Helen Doron metoda predstavljena je u Evropi, prvo u Austriji, a zatim i u Njemačkoj. Godine 1998, poslovni model franšize je usvojen i Helen Doron English Centri za učenje su počeli su da se otvaraju širom Evrope. Nedavno, Helen Doron English se proširio na Kinu, jugoistočnoj Aziju, Južnu i Latinsku Ameriku. Helenina strast je bila, i još uvijek je, maksimalno iskorišćavanje kapaciteta za učenje kod djece svih uzrasta, kao i proizvodnja najboljih programa za učenje.

Helen i njeni razvojni timovi nastavljaju da usmjeravaju učenje kroz emocionalni, fizički, kreativni i intelektualni rast. Helen Doron vrtići su posljednje inovacije i uspješan model za obrazovni program.Skoro dva miliona djece je naučilo engleski uz Helen Doron metodu i imali su koristi od Helenine stalne posvećenosti izvrsnosti u obrazovanju.

 • “Učenje engleskog jezika u Helen Doronu Early English je zabavno i ova metoda omogućava mom sinu Bosu da uči engleski jezik kao svoj maternji. Bos pjeva kada pustim CD-ove u kolima.’’

   

  Saowanee Lurpromchai, Bangkok, Tajland
 

Prednosti višejezičnosti

Uspjeh franšize

Muzika – Ključ do učenja Engleskog jezika

Helen Doron metodu čine četiri principa, sjajan program i posvećeni nastavnici.

Svi Helen Doron kursevi su zasnovani na 4 osnovna principa koji doprinose nesumnjivom uspjehu metode, bez obzira na to za koji uzrast su napravljeni. .

Četiri principa metodologije Helen Doron

Repetitivno slušanje. Centralna komponenta metodologije učenja engleskog jezika u Helen Doron školi je repetitivno slušanje CD-a ili audio zapisa kod kuće, optimalno dva puta dnevno 15-25 minuta svaki put. Ovo omogućava tekuću izloženost engleskom jeziku što je veoma važno kod mlađe djece. CD-ovi sa originalnim pjesmama i pričama osmišljeni posebno za Helen Doron English predstavljaju dio seta za učenje koji se dobija kada upišete Vaše dijete na kurs u Helen Doron školu.

Pozitivno ohrabrenje. Kada je Vaše dijete izgovorilo svoju prvu riječ, pokazali ste oduševljenje; ova pozitivna povratna reakcija ohrabrila je Vaše dijete da nastavi da izgovara tu riječ i nastavi sa novim riječima. Djeca uče na isti način engleski jezik u Helen Doron kao i njihov maternji jezik – sa mnogo pozitivnog podsticanja. Nastavnici u Helen Doron školi podstiču pozitivnost kod djece.

Male grupe za učenje. Kursevi engleskog jezika u Helen Doron školi se odvijaju u malim grupama od 4 do 8 učenika. Ovo omogućava višestruke pogodnosti. S jedne strane, učenici uživaju prednost grupne interakcije u odnosu na privatno podučavanje. S druge strane, male grupe dozvoljavaju ličnu pažnju i dosta vježbanja na engleskom. Istraživanja su pokazala da učenje u maloj grupi donosi bolje rezultate nego na privatnim časovima.

Učinite učenje zabavnim. Nastavna metoda Helen Doron uzima u obzir dječije jedinstvene stilove učenja i koristi igre, pokrete, muziku i puno zabave kako bi se povećala dječija prirodna ljubav prema učenju i sklonost da usvajaju jezik. Bez obzira na to da li imaju 3 mjeseca, 3 godine, 10 godina ili 17 godina, djeca i mladi uživaju u našim časovima koji su vrlo struktuirani ali još uvijek zabavni i dinamični u svakom trenutku.

Posvećeni nastavnici

Helen Doron je izuzetno ponosna na svoje profesionalno, posvećeno nastavno osoblje. Svi Helen Doron nastavnici prolaze kroz rigoroznu obuku gdje uče detaljno metodologiju i gdje su obučeni da koriste materijal Helen Doron za učenje. Mišljenja smo da kada jednom prođu obuku, naši nastavnici strastveno vjeruju u metod i izuzetno su posvećeni tome da svako dijete dobije maksimum. Njihov entuzijazam se prirodno prenosi na djecu koja jedva čekaju sljedeći čas..

Najbolje u oblasti kurseva

Svi Helen Doron programi – od Baby’s Best Start za odojčad do Teen English za tinejdžere do 19 godina – su razvijeni pod vođstvom same Helen Doron. Timovi za razvoj se sastoje od stručnjaka u lingvistici, EFL (engleski kao strani jezik) i razvoja djeteta. Sve priče, pjesme i animacije su komponovane i producirane za Helen Doron kako bi bile usklađene sa odgovarajućim vokabularom za svaki pojedinačni kurs. Isto tako, sve aktivnosti i igre su osmišljene kako bi se učenicima obezbijedilo izazovno a opet zabavno iskustvo prilikom usvajanja vokabulara.

 • Baš kao i bebe, odojčad uče maternji jezik slušanjem riječi, rečenica, pjesama i priča iznova i iznova od ljudi oko njih, tako da djeca mogu da uče strani jezik koristeći ovu istu prirodnu tehniku.
  Helen Doron on how infants learn to speak
 • “Parents often ask: what is the main difference between the Helen Doron Methodology and others who are teaching English as a foreign language to kids? The answer is experience.”

  Helen Doron on success of her methodology
 • Helen Doron was among the very first to understand that very young children can absorb a foreign language as easily and effortlessly as they do their mother tongue. As a result, she was the first to develop programmes for doing this in a systematic manner.

  Helen Doron - pioneer in teaching English to children
 

Najbolji uzrast za učenje Engleskog jezika?

Istraživanje – Bebe koje znaju više jezika su pametnije

Kembridž ESOL i Helen Doron – rade zajedno za dobrobit mladih učenika

Press Shields

Od 2012. Helen Doron sarađuje sa Kembridž Univerzitetom za polaganje ESOL ispita (Cambridge ESOL) kako bi obezbjedili pripremu i polaganje ispita za djecu. Kembridž ESOL je međunarodno priznat kao jedan od vodećih ispitivača koji mjeri stručnost u engleskom jeziku. Studenti koji se pripremaju za ispite u Helen Doron centrima nadležnim za pripremanje Kembridž ispita će biti u mogućnosti da polažu Kembridž ESOL ispite u najbližem Helen Doron centru.

Obratite se najbližem Helen Doron centru ovlašćenom za polaganje Kembridž ESOL ispita.

HDE Europark Budimpešta,Mađarska studenti sa gradonačelnikom Budimpešte, District XIX i učitelji